Praktijk voor klassieke homeopathie

Homeopathie voor lichamelijke en psychische klachten:
Klassieke homeopathie is inzetbaar ter genezing van gezondheidsklachten van zowel lichamelijke als psychische aard.
Klachten aan ledematen, spieren, pezen, kapsels, botten, huid enz.
Klachten aan organen, hart, nieren, lever. verminderde/verstoorde funkties.
Hoofdpijn, vermoeidheid, klachten aan het zenuwstelsel.
Klachten aan de geslachtsorganen en het funtioneren ervan, menstruatie- en overgangsklachten.

Acute klachten
door overbelasting, ongelukken, verlies, schrik maar ook epidemische ziektes zoals griep e.d. Deze en nog vele andere klachten zijn te behandelen met homeopathie.

Ongewenste patronen: Homeopathie kan ontwikkelingsprocessen ondersteunen daar waar hardnekkige ongewenste patronen ons leven blijven bepalen, denk bijvoorbeeld aan:

• Angsten en nervositeit
• Gebrek aan zelfvertrouwen
• Allerlei reactiepatronen die je in de weg zitten 
• Harder werken dan goed voor je is en niet kunnen stoppen
• Of juist niet in actie kunnen komen
• Niet goed nee kunnen zeggen 

Neem contact op met Judith Engelaer voor een afspraak en/of meer informatie 0342-430521.

Tarieven:
Eerste consult €110. Verdere consulten €85. (prijzen incl. 21% BTW). Ik werk onafhankelijk van zorgverzekeraars.

Verhindering: Breng me bij verhindering van een gemaakte afspraak zo snel mogelijk op de hoogte maar uiterlijk 36 uur vóór de afspraak. Anders worden de consultkosten in rekening gebracht.

Praktijk adres (geen postadres!): Kapelweg 121 3818 BH Amersfoort 
0342-430521, mob. tel. 06-13050612. Contact

Geheimhoudingsplicht: Voor alles wat in het consult wordt besproken geldt geheimhoudingsplicht voor mij als homeopaat. 

Klachtenregeling: Kleur-rijk is aangesloten bij een onafhankelijke klachtenregeling. Meer informatie hierover vindt u hier.

Privacywet: Kleur-rijk gaat zorgvuldig om met uw privacy klik hier.

Klassieke homeopathie

De Klassieke homeopathie is ontwikkeld door Samuel Hahnemann (1755-1843), die gedurende zijn hele leven hieraan gewerkt heeft. Homeopathie is een geneeswijze gebaseerd op natuurwetten en heeft daarmee een solide basis. De homeopathie wil niet iets toevoegen wat ontbreekt, maar het geeft het organisme de juiste (homeopatische) impuls om zelf de balans te herstellen.

In al die jaren is het niet nodig gebleken iets te veranderen aan het basisprincipe van de homeopathie. Integendeel. In de praktijk is haar werkzaamheid steeds weer bevestigd. Wel is de homeopathie met inspanningen van vele toegewijde vakmensen verder ontwikkeld.

Ik werk voornamelijk volgens de methode van de ziekteklassificatie. Dit betekent dat zowel acute als chronische ziekten worden behandeld en tevens de familiaire belasting in één totaalbehandeling. Juist deze totaal behandeling maakt deze methode zo succesvol.

We kennen allemaal de klachten door spanningen, verlies, ongelukken, menstruatie en overgang enzovoort. Deze aanleidingen kunnen soms erg ingrijpend zijn en ons leven uit balans brengen. De behandeling is allereerst gericht op het herstel van dit evenwicht. Zodra er rust begint te komen verschuift het accent van de behandeling naar het genezen van de diepere oorzaak waardoor we zo van slag zijn graakt, namelijk onze aangeboren aanleg hiertoe, die in onze constitutie ligt waar ook de familiare aanleg verankerd is. Dit is voor elk mens anders.
Pas als we niet steeds opnieuw klachten krijgen door dagelijkse aanleidingen is er sprake van werkelijke genezing.

Homeopathie is een individuele geneeswijze, de homeopaat zoekt de middelen die passend zijn voor uw situatie.

kijk voor meer informatie via de links op deze pagina.

Behandeling

Dit betekent dat als u op consult komt ik niet alleen een lokale klacht behandel maar dat ik kijk hoe het met u als mens als geheel gesteld is. Op basis van die totaliteit bepaal ik welke middelen u ter genezing nodig heeft. Dit is een individuele benadering die tijd en aandacht vraagt. Een consult duurt daarom ongeveer een uur. Het eerste consult is wat uitgebreider en duurt 1,5 uur. Na het eerste consult wordt er na 6 weken een vervolgconsult gepland om te kijken hoe de voortgang is en hoe het middel gewerkt heeft. Als de klachten al lange tijd bestaan zal het enige tijd duren voordat de ze helemaal weg blijven. Meestal vindt er een geleidelijk herstel plaats. 

Over Judith

Ik ben in aanraking gekomen met homeopathie doordat ik zelf klachten had die mij zeer beperkten in mijn doen en laten. Dank zij de homeopathie ben ik nu in staat om de dingen te doen die ik graag wil. Ik heb de weg van behandeling en genezing ervaren vanuit het perspectief van de patiënt. Het was voor mij een zoektocht waarin ik veel geleerd heb over mezelf en over ziekte en gezondheid. Over wat van belang is om te kunnen genezen en de rol van de behandelaar. Tegelijkertijd ben ik me ook gaan verdiepen in het vak door middel van zelfstudie, cursussen en opleiding. Zo heeft mijn studie homeopathie gaandeweg door de jaren heen vorm gekregen. Na een leerzame en succesvolle stageperiode waarin ik praktisch heb kunnen oefenen met wat ik al die jaren heb geleerd ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Mijn ervaring en vaardigheden in het begeleiden van mensen als kunstzinnig coach neem ik natuurlijk mee in de begeleiding van mijn patiënten. 
Het is ook mogelijk een kunstzinnige coaching te krijgen.